Otključati svoj DNK kod 1

Kada sam kupila njenu knjigu pre leta za Rim na aerodromu Nikola Tesla, ni sanjala nisam da ću jednog dana razgovarati sa njom, a kamoli da će me zamoliti da napišem ovaj tekst. Tada sam bila jedna od onih koje beže od problema, mislila sam da će jedan put da reši sve. Bez obzira gde odeš sve svoje nosiš sa sobom.

Promena se dešava u nama, bez obzira na kom se meridijanu nalazimo, samo treba da pratimo znakove iz budućnosti, znakove na putu, nazovite kako hoćete.

Doduše, energije nekog meridijana mogu da pomognu da čujemo zov svoje duše, a izlazak iz svakodnevnice da uvidimo šta je to što volimo a šta je ono od čega bežimo. Zato valjda kažu da su putovanja “lek za dušu”. A danas znam da ne postoje slučajnosti, da živimo u doba velikih promena i da su svi dogadjaji bili savršeni božanski sinhroniciteti koji nas vode da ispunimo svoju višu svrhu. Svako od nas je ima zapisanu u svojim genima, tačnije u svom DNK kodu.

Mi nismo žrtve naših gena, oni su naša mapa i naš navigator za predivnu kreaciju zvanu život.

Priču o Gene keys mogu slobodno početi, kupovinom knjige Žane Poliakov “Romantično resetovanje” jer me ona navela da par dana kasnije, čitajući je na plaži nadomak Rima, okačim ovaj post ( nikada pre to nisam radila):

“Sanja Telebak is reading Zana Poliakov at The Lido di Ostia Beach… Ono kad zakasniš na avion jer je duša htela uživati na plaži ….nije onako kako planiraš, nego kako treba da bude….

Otključaj svoj DNK kod

Nekoliko nedelja kasnije Žana je najavila izlazak prve knjige Vanje Bokun Popović ”Mi gradimo novi svet”… ah, zanimljiv naziv, još zanimljiviji citat: “Ovo je tvoja knjiga. Ovo su tvoje zapisane reči, jer ja sam ti i ti si ja. Našle su te da te prizovu i da ih se setiš. Ove reči su postojale dugo pre nego što smo se ti i ja upoznale, jer je sve već odavno zapisano. Spremaju nas na vreme koje dolazi, na “great remembering of our innocence” gde ćemo spoznati i prepoznati i odakle će sve biti samo igra i ples po božanskim notama. One već postoje u tebi. To ti obećavam. Sigurno je, zakorači. Voljena si više nego što možeš da zamisliš.”

Došla si iz budućnosti da rodiš novi svet!!!

Nešto je u meni zaigralo… Ko je ova žena i zašto me njene reči privlače? Kakva budućnost i koji novi svet?

Knjiga Mi gradimo novi svet Vanje Bokun Popović

Vanja me uvela u kvantni svet, sa strašću prave naučnice do najsitnijih detalja je objašnjavala kako ovaj svet funkcioniše, šta se dešava u fizičkom telu, u centralnom nervnom sistemu, upoznala me sa energetskom anatomijom, sa čitavim novim nivoima postojanja, ono što se nije moglo pročitati u zvaničnoj nauci u tom trenutku. Sad je već i zvanična nauka progovorila.

Kao nekome ko je već bio u polju edukacija, a imam i svoju decu, sve što je moglo pomoći da za njih nadjem pravi put, ja sam istraživala. Da budem bolji roditelj, da ne kondicioniram decu limitirajućim uverenjima. Tražila sam način da budem dobra njima a ujedno da budem dobra i sebi. Priznaćete, u današnje vreme, u velikim gradovima, uskladiti sve obaveze i biti jednako dobar i u poslu, i u porodici i u odnosima je mission impossible.

Kod Vanje sam prvi put čula za ime Richard Rudd. Znanja nikad nije dosta i tako dodjem i do gospodina Richard Rudda i njegove fenomenalne knjige, tačnije sinteze nauke i drevnih učenja. Knjiga se zove “Gene Keys, unlock genius hiden in your DNK” , što bi se moglo prevesti kao Genski ključevi, otključaj genija skrivenog u svom DNK.

Da bi Vam najbolje objasnila šta su to Gene keys preneću vam reči njihovog stvaraoca, a i prvog učenika Gene Keys, kako on sam voli da kaže.

Ričard Rad i Sanja Telebak

Centralna premisa Genskih ključeva je, da ono što imamo unutar nas je skrivena viša svrha. Kodirana je u našem DNK, u podstrukturi našeg fizičkog tela. I kada govorim o višoj svrsi – to nije svrha našeg života kao zanimanje. Možda ste rodjeni da budete doktor, majka ili planinar, ali šta je ispod toga? Koji je kvalitet koji daješ svemu što radiš?

Svako ljudsko biće je misterija.
Mi smo tajna šifra.
Mi se bukvalno sastojimo od koda.
I svaki kod krije poruku. To nije metafora. To je stvarnost. Svako od nas sadrži tajnu poruku – suštinu. Poenta Gene Keys je otključati svoj kod, osloboditi svoju poruku, svoju posebnost, svoj dar.

A kada dotaknete suštinu koja je u vama, kada otključate kod, vi niste više ista osoba. Šta radiš u životu, odjednom se čini manje važnim od toga kako to radiš. Jednom kada je esencija probudjena, misija našeg života sija i odjednom sve, izgleda tako jednostavno. Velika pitanja unutar nas nisu toliko važna više i po prvi put, verovatno posle dugo, dugo vremena, mi smo potpuno opušteni što smo ovde, samo da budemo ko smo zaista. Putovanje Gene Keys vas poziva da se pridružite – i kao što ćete videti, ovo je putovanje samoprosvetljenja.

Kako je moje razumevanje 64 univerzalnih arhetipova išlo dublje, imao sam još jedan proboj. Shvatio sam da ovi kodovi nisu fiksni, oni se neprestano menjaju sa promenom nivoa naše svesti. I tako sam ih prilagodio sa onim što sam naučio iz Human Design-a i oni su postali ovo – spektar svesnosti.

Otključati svoj DNK kod 5

Ovo je mapa sviih glavnih ljudskih stanja, podeljenih u 3 nivoa, koje sam nazvao Shadow (Senka), The Gift (dar) i Siddhi (Uzvišeni dar). Tako da sada, sa Vašim vremenom rodjenja, možemo da vidimo konkretne modele svesti koji su upravljali Važim životom. Ali ovi obrasvi su zavisni od frekvencije, drugim rečima, ako imate Gene Key br. 6, onda se niska frekvencija manifestuje u vašem životu kao Shadow (Senka) konflikta, dok viša frekvencija postaje Gift (dar) za diplomatiju.

A na najvišoj frekvenciji, svojoj suštini, ili SIDDHI-ju, je mir. Kao što ćete videti kasnije, ova tabela frekvencija svesnosti je centralna (najvažnija) za razumevanje kako genski ključevi (Gene Keys) rade da dovedu do ličnog preobražaja.

Kako Gene Keys zaprave rade? Šta treba da uradim da zgazim na Zlatnu stazu (Golden path)?

Pa, prvo da vam pokažem naučno otkriće koje je nastalo nedavno, a koja se nalazi u srcu ovih učenja, kako ona rade unutar nas. Ova slika pokazuje kako smo razumeli život. Većina nas je odrastala u svetu u kojem su nas učili da DNK kontroliše naš biološki život. Ova teorija je nazvana Primarna DNK. Tako da možete videti ovde kod DNK unutar jezgra ćelije i hajde da zapamtimo da je tako u svakoj od triliona ćelija unutar našeg tela. Dakle, naučnici su verovali (neki od njih još uvek veruju) da je vaš genetski kod dolazi prepakovan sa odlukom koji proteini su izgradjeni i kako, i time odredjuju vaše aktivnosti i ponašanje.

Ovo je determinisan pogled na život u kojem se svest vidi kao nus proizvod programiranja. Vi mislite, osećate i ponašate se zbog načina na koji ste napravljeni i koji ne možete da promenite. Po ovom scenariju, vi ste samo žrtva vaših gena.

Otključati svoj DNK kod 6

I ovde je proboj. Nova paradigma pokazuje mnogo više interakcije sa okolinom. To je otvoreni sistem. Dakle, način na koji vidimo i odgovaramo na naše okruženju šalje signal nazad u ćeliju, i pre nego što stigne do DNK, ona se reprogramira u ćelijskoj membrani, što je molekularni prekidač, onda se poruka vraća u DNK, koja onda određuje naše ponašanje i postupke. I to ne samo da određuje naše ponašanje. Ona određuje naše telo, našu fiziologiju. Dakle, ono što možemo da vidimo ovde u kratkim crtama je da je naš stav prema životu neposredno programira naš DNK i time oblikuje naše živote. Ovaj novi model stavlja svest na prvo mesto, tako da svest kreira realnost. Po ovom scenariju, vi nosite dizajnerske gene, zato što oni bukvalno dizajniraju vašu sudbinu.

Otključati svoj DNK kod 7

Potrebno je vreme da promenite način na koji se ponašate. Možete to učiniti odmah i videti rezultat, ali u isto vreme, da se reprogramira životni vek na niskim frekvencijama je potrebna posvećenost. U modernoj, new age areni, postoji mnogo obećanja za brze popravke . Čini se da su svi u potrazi za brzim popravkama, zato što je naša kultura postala takva. Ali, po mom shvatanju, u životu nije tako. Ove stvari trebaju vremena. To je putovanje kroz Gene Keys. Možeš uzeti ovo jednostavno učenje i početi da ga primenjuješ na sve oblasti svog života. To je ono što vam Zlatni put omogućava da uradite. Dozvoljava vam da kontemplirate Gene Keys tokom određenog vremenskog perioda. To je kao da idete na obuku, bez odlaska na obuku.

Morate da kontemplirate, to ne može da uradi niko drugi.

I dok gaziš The Golden Path, svoju zlatnu stazu, Gene Keys postaju vaš vodič, a to nije samo knjiga, Knjiga je samo mehanizam isporuke. Signal je navika koju treba uneti tokom vremena. Ali ako ostanete sa njom dovoljno dugo, to može zaista da transformiše vaš život na nekom drugom nivou. To je snaga jednostavne kontemplacije. To je stara staza, koja je najvećim delom zaboravljena. To nije isto kao meditacija, niti kao koncentracija. To je na sredini tih tehnika. Više je razigrana, i zaista odgovara našem modernom načinu života, jer možete da kontemplirate na bilo kom mestu, radeći bilo šta – ona živi u vama na poslu, na odmoru, sa decom, dok perete sudove i lako je. Setite se kada ga zapamtite.

I kad god nešto zaboli u vama, fizički, emotivno ili mentalno, tada dolazi najmoćniji podsetnik.

„Unutar svake Senke krije se Dar.To je velika istina Gene Keys-a.“

I evo već dve godine i ja sam učenik Gene Keys-a.

Učim da kontempliram. Izašla je nova knjiga Richarda Rudda-a ”The Art of contemplation” (Umeće kontempliranja) koju smo preveli na srpski i uskoro ćemo je objaviti. – Ako ste početnik sa ovim učenjem krenite sa malom knjigom, to je Art of contemplation, ako ste napredniji – isto počnite sa malom knjigom – rekao nam je Richard na seminaru u Budimpešti. Jer, centralna tehnika Gene keys jeste kontemplacija.

P.S. A božanski sinhroniciteti mi i dalje dovode ljude, prilike i dogadjaje koji su za naše najviše dobro. Šta god da radite bitno da ste srećni dok to radite. To je najbolji pokazatelj da ste na pravom putu.

Hvala Žana, što mi u mom rodnom gradu otvorila još jedna vrata i još jednu mogućnost koja je za veće dobro, koja mom geniju pruža priliku da raste i stvara… Nije sve obično, nešto je i magično, kako ti divno kažeš.

A svi ovi dogadjaji koji su usledili pisanju ovog teksta pokazuju da se brilijantna budućnost za sve nas krije u sinergiji, sinarhiji, zajedništvu i uzajamnom poštovanju. U svetim pauzama i nežnosti prema sebi samima, na prvom mestu a onda i prema poštovanju drugih, jer svi smo mi na svom putu promene. Neki svesnom, neki, na žalost nesvesnom.

No, sve ima pravo da postoji… I oni onakvi i mi ovakvi. Uvek postoji izbor, da li ću da kreiram iz dara ili iz senke. Izbor je uvek naš. I namera je isto tako važna, al o tome u nekom drugom tekstu.

Sa željom da svi mi otključamo svog genija skrivenog u našoj DNK, pozdravljam vas sa osmehom na licu i mirom u srcu.

Baš tu gde se nalazite, tu je ulazna tačka.